Articles

El compromís amb la participació

Un dels objectius prioritaris i fundacionals d’Aixequem és apropar i obrir les portes de l'Ajuntament als veïns i veïnes del poble. Per fer-ho, des de l’equip de govern que compartim amb ERC, estem procurant millorar alguns canals d’informació: compartint l'agenda de reunions de l'equip d'alcaldia, consolidant espais de diàleg amb ciutadania, entitats, comerços i institucions, vetllant per una millor comunicació o oferint noves eines com la plataforma de participació Decidim o l'app d'incidències Fem Barris Fem Poble. Esforçant-nos per fer política des de la proximitat amb esperit constructiu i voluntat transformadora.


Tanmateix, per posar l'Ajuntament al servei de les persones no n'hi ha prou amb aquestes mesures: el nostre compromís és promoure decididament la participació ciutadana. En aquesta línia, estem posant en marxa algunes actuacions innovadores com la comissió de Festa Major (iniciada per mitjà d’una regidoria oberta), els renovats pressupostos participatius (amb un bon percentatge de participació), el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i, pròximament, els processos participatius de la Plaça Major i el Pla Jove. Processos que són beneficiosos en aspectes com la millora i pacificació de l’entorn o la mobilitat sostenible. Aquestes vies de participació creiem que estan tenint una bona resposta tot i que encara hi ha molt camí per recórrer.


Per nosaltres la participació no és un mantra sinó que és una manera de governar millor, fer comunitat i promoure l'apoderament col·lectiu. Hi apostem perquè tenim el convenciment en què totes les persones de Tona tenen molt a dir i han de ser protagonistes de la transformació del poble. Des de l'Ajuntament, incloent-hi veus diverses, d’edats, orígens i col·lectius diferents, per prendre millors decisions. Tenint en compte que Tona és plural i que el diàleg és fonamental per tenir un poble més cohesionat. I també des del carrer, promovent el teixit associatiu i les iniciatives transformadores.


Democratitzar la política local és un gran repte. Requereix planificació, convicció, pedagogia i, sobretot, un compromís de coresponsabilitat col·lectiva. I estem compromesos en fer-ho promovent els canvis necessaris. Canviant maneres de fer de l'ajuntament i, alhora sensibilitzant a la ciutadania dels seus beneficis. Facilitant processos engrescadors que tinguin un impacte visible al municipi i que siguin generadors de consciència democràtica. Tenim el convenciment que aquesta via ens pot fer arribar a ser un poble encara més viu i actiu.