Articles

Engeguem motors amb l’energia i el compromís de fer poble intactes 

Benvolguts tonencs i tonenques, esperem que hagueu tingut un bon estiu. Comencem el nou curs plens d’energia i amb el compromís i responsabilitat de seguir fent poble ben intactes. Energia, compromís i responsabilitat que materialitzem a través de les polítiques transformadores des del govern municipal que formem amb els companys i companyes d’ERC Tona. 


Aprofitem aquest article per fer un repàs, a través de petites càpsules, d’informacions d’interès local que ens agradaria destacar: 


Festa Major d’Estiu 


Del 30 de juliol al 3 d’agost es va celebrar la Festa Major d’Estiu d’enguany. Una festa encara molt marcada per la pandèmia, i especialment difícil de gestionar arran de les restriccions que van fer-se públiques pocs dies abans de la seva celebració. Malgrat tot, vam poder gaudir de cultura, patrimoni, dansa, màgia, música i tot tipus d’activitats familiars i populars als carrers i equipaments del municipi. Un reguitzell d’actes molt participats i celebrats per part de la ciutadania tonenca. 


Desitgem que l’any que ve pugui tornar la Festa Major amb tota la seva esplendor i que puguem tornar a gaudir d’activitats com els concerts joves o la fira d’atraccions, especialment afectades per la situació actual. Així mateix també volem enviar ànims als organitzadors i organitzadores de La Nota, la Festa Major Autogestionada, que no es va poder celebrar en les dates previstes.


D’aquesta edició, ens n’agradaria destacar especialment la creació de la Comissió de Festa Major, a través d’una regidoria oberta, que, amb la participació de ciutadania i entitats, ha estat clau en la programació i la coordinació de la festa. A totes les persones i entitats que s’hi han implicat, els volem fer arribar el nostre agraïment, convençuts que aquesta iniciativa de participació es consolidarà en les properes edicions. 



Pressupostos Participatius 2021


Aquests dies, i fins al dia 12 de setembre, segueix activa la fase de presentació de propostes dels Pressupostos Participatius 2021. Celebrem, de nou, la seva realització després de l’èxit de la passada edició i fem una crida a la participació, tant en la fase de presentació de propostes com en la de votació, que se celebrarà del 16 de novembre al 17 de desembre. Com sabeu, podeu participar-hi a través de l’eina Decidim Tona (decidim-tona.diba.cat) o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. La participació a l'hora de prendre decisions de poble és imprescindible. 



Rendició de comptes de mig mandat


El passat 21 de juliol es va emetre en streaming l’acte de rendició de comptes de l’acció de govern en què l’Equip d’Alcaldia va explicar l’estat d'execució del Pla d’Actuació de Mandat (PAM), que se situava numèricament, a data de juny de 2021, al 45,5%. Podeu veure el vídeo de l’acte al canal de Youtube de l’Ajuntament. Malgrat que la intenció era que aquesta rendició de comptes es fes amb la participació de públic en directe, celebrem aquest acte de transparència i us animem a seguir el compliment de totes les accions vinculades al PAM a través de la plataforma que s’ha creat: https://plans-tona.diba.cat


Esperem que tingueu un bon setembre i reiterem que estem a la vostra disposició per a qualsevol qüestió que us inquieti o proposta que ens vulgueu fer arribar. Seguim treballant per millorar Tona! 


Aixequem Tona